Jest słodko w Innowa Work Station

W budynku biurowym Innova Work Station na warszawskim Służewcu otworzyła się luksusowa cukiernia DESEO Patisserie & Chocolaterie. Jej założycielami jest para podróżników – Łukasz Smoliński i Natalia Sitarska, którzy są również autorami jednego z popularnych blogów podróżniczo-kulinarnych.

Deseo znane jest z selektywnego doboru lokalizacji na swoje cukiernie. W Warszawie można je znaleźć w Fortcie 8, czyli XIX-wiecznych zrewitalizowanych koszarach na warszawskim Służewie, na modnej ulicy Burakowskiej w dawnej fabryce koronek oraz w nowym kompleksie wielofunkcyjnym Browary Warszawskie. Teraz do tego grona dołącza budynek Innova Work Station.

W Innova Work Station Deseo wynajęło ponad 600 m kw., na których znajduje się, już otwarta dla klientów, cukiernia oraz pracownia, w której powstają ciastka, torty i czekolady.

W transakcji najemcę reprezentowała agencja Estate Fellows. Asset Managerem Innova Work Station jest firma Cromwell Property Group.

Deseo to unikalny koncept gastronomiczny, który z pewnością będzie przyciągał najemców budynku oraz okolicznych mieszkańców. Wyroby cukiernicze sprzedawane są z prawdziwego kontenera morskiego, sprowadzonego przez właścicieli i stanowiącego obecnie oryginalny element aranżacji wnętrza” – mówi Katarzyna Wiśniewska, konsultant z działu powierzchni biurowych w firmie Savills, która reprezentowała właściciela budynku.

fot.   materiały prasowe