Nobu Hotel Warsaw przywitał pierwszych gości

3 sierpnia w sercu Polski ruszył pierwszy hotel marki Nobu, założonej przez genialnego szefa kuchni Nobu Matsuhisę, aktora Roberta De Niro i producenta filmowego Meira Tepera. Z tej okazji odbyło się spotkanie z mediami, w trakcie którego dziennikarze jako pierwsi mieli szansę zobaczyć wyjątkowe wnętrza hotelu oraz spróbować kultowych dań serwowanych w restauracji Nobu.

Sekret tkwi w historii marki

Historia marki Nobu bierze swój początek jeszcze w latach osiemdziesiątych, kiedy Robert De Niro stał się regularnym gościem w restauracji prowadzonej przez szefa Nobu Matsuhisę. Aktor namówił go do otwarcia kolejnych lokali oraz hoteli i zaprezentowania wyjątkowych smaków kuchni Nobu oraz nieprzeciętnych usług hotelarskich aż w ponad 40 lokalizacjach na całym świecie.

Elementy składające się na sukces Nobu

Hotele marki Nobu nie stanowią sieci w tradycyjnym rozumieniu. Dzięki niestandardowemu podejściu do przyjmowania gości, nieprzeciętnej palecie smaków w restauracjach Nobu oraz wyjątkowym lokalizacjom są perełkami na mapach turystycznych i przyciągają turystów z całego świata. Od 17 lipca br. kolejna restauracja marki zagościła w Warszawie, a od 3 sierpnia odwiedzający stolicę mogą korzystać również z usług hotelu słynącego z japońskiej filozofii życia.

– Warszawa to jedno z najdynamiczniej rozwijających się miast w Europie w ostatnich latach, dlatego bardzo się cieszymy, że marka Nobu staje się częścią tego rynku. Nobu Hotel Warsaw idealnie wpasowuje się w tętniącą życiem dzielnicę, a Restauracja oraz Nobu Café już teraz są bardzo chętnie odwiedzane przez jej mieszkańców – mówi Anthony Campaniaris, dyrektor generalny Nobu w Polsce. – Wierzymy, że nasz hotel i restauracja staną się obowiązkowym punktem kulinarnym i turystycznym na mapie Warszawy i dzięki temu uatrakcyjnią pobyt w tym mieście i zachęcą innych turystów do przyjazdu.

fot. materiały prasowe