Łódzka kuchnia w Rajskim Jadle

Działająca od 13 grudnia br. restauracja Rajskie Jadło w łódzkiej Manufakturze zaskoczy wielu gości. Na szczególną uwagę zasługują, oparte na recepturach z książki kucharskiej z 1918 roku, tradycyjne łódzkie dania.
Nietypowa aranżacja wnętrza i wzbogacone o nowe smaki menu wyróżniają lokal na tle innych. Przestrzeń zaprojektowały – designerka Izabela Jurczyk i architektka Katarzyna Janicka. W swojej aranżacji wykorzystały jasne kolory, odcienie złamanej bieli, jasnego beżu i drewniane wykończenia, nadając wnętrzu domowy i przytulny charakter, w którym każdy poczuje się dobrze. Ogromne witryny zapewnią dostęp do naturalnego światła.
Nowością dla Rajskiego Jadła jest także sposób wykorzystania przestrzeni. W lokalu znajduje się strefa ze specjalnymi stanowiskami dla kucharzy, pozwalająca klientom podpatrywać w jaki sposób przygotowywane jest ich zamówienie. Latem nie zabraknie ogródka. W cieplejsze dni goście będą mieli do dyspozycji 40 miejsc na świeżym powietrzu.
fot. materiały prasowe