Nowa restauracja Jurka Sobieniaka w Grzybowska Park
Jurek Sobieniak to szef kuchni i jeden z prowadzących popularny program telewizyjny „m jak mięso”. Jest właścicielem restauracji Sypka Mąka oraz Sypka Mąka i Masło. Wydał książkę kulinarną o kuchni ulicznej „Street food – głód ulicy”. Jego nowa restauracja przy ul. Grzybowskiej nosi nazwę Deska i Kreska. Kulisy tworzenia restauracji w budynku Grzybowska Park przedstawione zostały w programie „Wielkie otwarcie” emitowanym na antenie Kuchnia+.
„Ulica Grzybowska to centrum Warszawy, czyli miejsce, gdzie ludzie nie tylko mieszkają czy pracują, ale też przyjeżdżają specjalnie po to, żeby dobrze zjeść. Mój nowy lokal z autorskim menu serwuje kuchnię śródziemnomorską, ale w wydaniu polskim. Deska i Kreska to zatem śródziemnomorska siostra popularnych restauracji, które prowadzę na Ursynowie i Żoliborzu. Zapraszam serdecznie do odwiedzenia nas i skosztowania naszych kulinarnych propozycji” – mówi Jurek Sobieniak, właściciel restauracji Deska i Kreska.
Jak poinformowała firma doradcza Savills, która reprezentuje właściciela budynku w wynajmie powierzchni, umowy najmu w Grzybowska Park przedłużyło Green Caffe Nero i salon krawiecki Cafardini, a w miejsce restauracji Casa Pablo pojawił się Tapas Gastrobar.
fot. Deska i Kreska