Warszawa: Nowe smaczne miejsce – Willa Ogrodników

Nowa restauracja właścicieli Stacji Grochów znalazła swoje miejsce w zrewitalizowanej willi w okolicy Wola Parku.

Kolejny punkt na mapie zabytkowego Parku Ulricha zabiera klientów w rejony basenu Morza Śródziemnego. Niegdyś opuszczony pałacyk, zlokalizowany przy Wola Parku, zamienił się w kwitnącą Willę Ogrodników.

Nowo otwarta restauracja łączy indywidualną kuchnię ze stylowym wnętrzem, w którym każdy znajdzie coś dla siebie: zarówno pyszną poranną kawę, jak i wieczorne wino – wszystko w połączeniu z autorskim menu opartym o sezonowe produkty. Na klientów od godziny 9.30 czeka oferta śniadaniowa, płynnie przechodząca w stałe oferty lunchowe i kolacyjne, które uzupełnia sezonowa karta z daniami związanymi z aktualną porą roku.

Na trzech piętrach historycznego budynku znalazła się stylowa przestrzeń czerpiąca z ogrodniczej historii rodziny Ulrichów. Zimne, industrialne elementy cegły i metalu przełamują hiszpańskie płytki, ciepłe barwy i drewno oraz pasy żywej roślinności. Gości w lokalu wita ściana zieleni, a grafiki ścienne zabierają odwiedzających w podróż po historii działalności Willi – od szklarniowych ogrodów, przez uprawy, po współczesną restaurację. Wszystkie elementy graficzne nawiązują do historii miejsca, z wąsikiem, kapeluszem i brodą wielkomiejskich panów z XIX wieku, jakim byli Ulrychowie.

Za projekt, logo i identyfikację wizualną wnętrz odpowiadał Michał Chojnacki z łódzkiego Studia Warto. Cały budynek jest pod stałą opieką konserwatora zabytków, który nadzorował wszelkie prace rewitalizacyjne i czuwa nad zachowaniem historycznej tkanki lokalu.

fot. materiały prasowe

Translate »