„Z głową w chmurach” czyli widok na Warszawę z Warsaparillą
Po miesiącach lockdownu, 15 maja br. na warszawską mapę „miejsc, które musisz zobaczyć” powrócił The Roof. Skybar zaczyna swoją działalność od otwarcia tarasu z przepięknym widokiem na panoramę Warszawy.
The Roof to miejsce na 21. piętrze kompleksu Crowne Plaza® Warsaw i Holiday Inn Express® Warsaw – The HUB. Od soboty 15 maja jest otwarty dla wszystkich gości. Na początek, zgodnie z obecnymi obostrzeniami, z niezwykłej oferty skybaru, będzie można skorzystać na tarasie, pod gołym niebem, z zapierającym dech w piersiach widokiem na panoramę Warszawy.
W ofercie The Roof czekają autorskie koktajle, które przygotował bartender – Kamil Markiewicz: „Mieliśmy dużo czasu, by dopracować naszą podniebną ofertę do najdrobniejszych szczegółów. Oczywiście, naszą główną, niezmienną ideą, było stworzenie czegoś, co będzie nawiązywało do miejsca, w którym jesteśmy. Warszawa, Centrum, Stara Wola. Chcieliśmy, by to niezwykłe miasto, którego cudowną panoramę możemy podziwiać z The Roof, było obecne w naszym koktajlowym menu. Stąd pomysł na Warsaparillę. Nazwa powstała ze zmieszania słów: Warszawa i sarsaparilla – egzotyczna roślina z Ameryki Środkowej o niepowtarzalnych właściwościach zdrowotnych!Suszone liście kolcorośli (polska nazwa) wspomagają między innymi odporność. W naszej wersji koktajlu pojawiają się w towarzystwie domowego malinowego shruba, toniku i ginu, koniecznie z dodatkiem malin i liści bazylii.”
W karcie The Roof nie mogło zabraknąć oferty kulinarnej, która powstała pod czujnym okiem szefa kuchni w Crowne Plaza – Pawła Suchenka: „Nasza główna restauracja Nova Wola wciąż czeka na koniec lockdownu. Na szczęście, już od soboty goście The Roof mogą choć trochę zasmakować naszej kuchni”.
W karcie m.in.: tatar z polskiej wołowiny z piklowanymi warzywami i grzybami, zupa tom kha kai z kurczakiem i krewetkami, angus burger z serem Mimolette i wybór lodów rzemieślniczych na deser.
fot. materiały prasowe






























